9 Eylül 2011 Cuma

"Daha afyonum patlamadı" deyimi nereden geliyor?

Bildiğiniz üzere Osmanlı'da afyon kullanımı çok yaygın.Millet bütün gün afyon çekip, kafa bi dünya dolaşıyormuş.Eee ramazan ayında ne yapacaklar? Bir yanda bağımlısı oldukları afyon, diğer yanda oruç...Ne sakalı keserim, ne bıyığa dokunurum diyenler bi yöntem buluyor.

Malumunuz mide de selüloz sindiren enzim bulunmuyor.Dolayısıyla demiri bile eritebilen mide asidi, bitki çeperi içeren ürünleri sindirmekte zorlanıyor.Abiler de üzüm yaprağının içine afyonu sarip, sahurdan önce bütün yutuyorlar.Uyandıklarında ise mide ancak üzüm yaprağını sindirip, afyona ulaşmış oluyor ve afyon direk mideden kana karışıyor.Böylece teknik olarak hem oruçları bozulmamış (teknikten kastım, en son yemeği sahurda yemiş oluyor) hem de kafa bi dünya dolaşmış oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder